torsdag 1 mars 2018

FO februari

Korta versionen: Ta-daa!


Långa versionen: Hujedamig... Det hela började med att jag i mars- april 2017 stickade en strumpa och ett halvt skaft efter det trevliga mönstret Pinnacles and turrets socks. Sedan vet jag inte vad som hände, jag blev väl distraherad av något annat trevligt mönster och glömde bort dem.
När det var dags att välja projekt att vara månadens UFO i februari valde jag det stackars halva strumpskaftet, plockade ner det i nån slags förvaring * och satte mig på ett tåg. Tåget blev inställt och jag fick byta till ett annat tåg, därefter till en ersättningsbuss och till slut en annan buss. När jag till slut kom fram hade jag stickat en grön mameluckresår men det arma röda strumpskaftet var inte längre med. Jag försökte intala mig att jag nog hade glömt det hemma men så väl var det tyvärr inte. Efter att ha surat klart fick jag helt enkelt beställa ett nytt nystan.
Färgbaden skiljer sig lite åt så strumporna fick inte riktigt samma färg. Det skulle dessutom visa sig att stickfastheten skilde sig lite åt den med, så strumporna fick inte heller riktigt samma storlek. Vi får hoppas att de blir användbara ändå!
Jag är trots allt glad att jag valde strumporna till den här utmaningen, hade det inte varit för att jag ju bestämt mig för att de skulle bli klara den här månaden hade det nog aldrig blivit något par efter den här fadäsen.

* Jag vet inte, men det verkar rimligt att strumpan befann sig i någon slags påse när den försvann. SJs kundtjänst för borttappade föremål verkar helt oförstående för att en person i detalj kan beskriva att man har tappat två olika grå nystan mellanraggi, tre mininystan sockgarn från Limmo designs julkalender 2016 samt ett halvt sockskaft Pinnacles and turrets som sitter ihop med ett rött nystan trekking på ca 60 gram, men att samma person inte har den blekaste aning om vad alltihop bars runt i. Jag tycker att de verkar ha svårt att fokusera på vad som är det väsentliga i sammanhanget?

1 kommentar:

  1. Haha, vad obildade de är på SJ ;)
    Den här ufo-kalen har resulterat i många olika stora par strumpor och vantar för mig! Antar att stickfastheten och handlaget förändras med åren. Men efter ett tag tänker jag aldrig på det.

    SvaraRadera